Fiori Cà di ughi Orto Cà di ughi Pizzo d'Evigno Uliveto Cà di Ughi

De omgeving

De Bloemenrivièra - la Riviera dei fiori - is een populaire streek in Italië en loopt grofweg van Ventimiglia tot Cervo. Typisch voor deze streek is het milde klimaat.

Diano San Pietro ligt in de Valle Dianese en wordt omringd door de majestueuze toppen van de bergen Monti, Lago en Quagli.
Voor de actieve vakantiegangers mag een bergwandeling dan ook zeker niet ontbreken. Een aanrader is een wandeling naar de Pizzo d'Evigno.
In de omgeving wordt ook volop gemountainbiked, maar u zult ook veel racefietsers tegenkomen. De voorjaarsklassieker Milano - San Remo gaat namelijk flink wat kilometers langs de Ligurische kust en wat is er nu leuker dan zelf een deel van de route te fietsen. Fietsen of wandelen tussen San Lorenzo al mare en San Remo over de vroegere spoorbaan pal langs zee is zeker ook een aanrader.

De liefhebbers van Middeleeuwse (berg)dorpjes kunnen hun hart ophalen.
In de directe omgeving vindt u:
- Diano Castello
- Cervo
- Parasio Porto Maurizio

Shoppen of slenteren over de markt

Gaat u graag winkelen dan zijn San Remo en Alassio makkelijk bereikbaar met de trein. Zo heeft u nooit parkeerproblemen.

De volgende weekmarkten in de directe omgeving vindt u in:
- San Bartolomeo al mare (maandagochtend)
- Diano Marina (dinsdagochtend)
- Cervo (donderdagochtend)
En iedere 1e zondag van de maand is er een brocante en antiekmarkt in Diano Marina (Corso Roma e Piazza della Libertà).

De strand- en zeeliefhebbers kunnen te kust en te keur

In Diano Marina vindt u veel zandstranden die tegen betaling toegankelijk zijn. U huurt een bedje en parasol, kunt een drankje of een broodje halen bij de strandtent en kunt douchen na het zwemmen.
In San Bartolomeo en Cervo zijn veel/meer steentjes- of kiezelstranden en ook iets meer vrij toegankelijke stranden; ook hier kunt u meestal douchen.
Maalt u niet om comfort, maar wilt u genieten van rust, een ongerepte kustlijn en helder water? Neemt u dan vooral een kijkje bij de Incompiuta - de kustweg van Diano Marina naar Imperia die alleen toegankelijk is voor fietsers en wandelaars.

Maak je website met Websitemachine.nl