Fiori Cà di ughi Orto Cà di ughi Pizzo d'Evigno Uliveto Cà di Ughi

De olijvenoogst

De activiteit van onze familie gaat ver terug in de tijd. Al generaties lang houden we ons bezig met olijfolie van Taggiasca kwaliteit.
Onze olijfgaarden bevinden zich allemaal in Diano San Pietro, in het achterland van Diano Marina, waar alleen olijven van de cultivar Taggiasca worden geteeld. We hebben ongeveer 1.800 eeuwenoude bomen, verspreid over 6 hectare terrasvormige grond, de zogenaamde fascie.
In ons gebied wordt de olijvenoogst nog steeds op de traditionele manier, met de hand, uitgevoerd, ook vanwege de eigenaardigheden van ons platteland: Filomeno en Tiziano zorgen voor het snoeien van de bomen en Carmen zorgt voor de grondpluk van de vruchten, die op de netten vallen en dan overdag naar de oliepersinstallatie worden gebracht. Het persen en verwerken gebeurt koud, om de beste organoleptische, voedings- en conserveringseigenschappen te garanderen.
Dankzij de winnende combinatie van bodem, water en klimaat is de Taggiasca olijf een uniek product, geïmiteerd maar nooit geëvenaard. Aromatisch en fruitig, met een harmonieuze smaak, wordt het veel gebruikt zowel au naturel (rauw of in pekel) en in de keuken. De faam is nu internationaal erkend, omdat het gerechten in het mediterrane dieet verrijkt.
Veel Ligurische gerechten zijn gebaseerd op Taggiasca olijven, vooral stoofpotten met vlees of vis. Tot de bekendste behoren konijnstoofpot op Ligurische wijze, brandacujun en cundjun.

Maak een portfoliowebsite met Websitemachine